Το Google Earth γίνεται 3D (video)

Μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την Ημέρα της Γης, η Google παρουσίασε την ανανεωμένη έκδοση του Google Earth, με εμφανείς βελτιώσεις και πολλά νέα χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα έκδοση −που είναι πλέον διαθέσιμη− προετοιμαζόταν δύο χρόνια ενώ σταδιακά αρχίζει να διατίθεται και ένα update για το app του Google Play.

Προκειμένου να μπορέσει να υλοποιήσει το όραμά της, η Google συνεργάστηκε με πλήθος επιστημονικών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, οι οποίοι διαδραμάτισαν πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία της νέας ενότητας Voyager του Google Earth. Πρόκειται για μια magazine-style σελίδα όπου θα βρείτε ξεναγήσεις και περιεχόμενο που θα σας ενδιαφέρει και το οποίο αποτελεί επιλογή της Google.

Η ενότητα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το Natural Treasures σε παραγωγή του BBC Earth, ένα μαγευτικό ταξίδι σε πολλές περιοχές που κόβει πραγματικά την ανάσα, ενώ δε λείπουν και ντοκιμαντέρ, όπως το Beautiful Birds-of-Paradise.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η αναζήτηση «Αισθάνομαι τυχερός» που, όπως μπορείτε να μαντέψετε, σας επιτρέπει να μεταβείτε σε μια από τις 20.000 πιο ενδιαφέρουσες τοποθεσίες στον κόσμο. Έχετε λοιπόν την ευκαιρία να δείτε ενδιαφέροντα μέρη και όχι για παράδειγμα να βρεθείτε στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού ή στην τούνδρα της Σιβηρίας.

Τέλος, ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης του Google Earth είναι οι βελτιωμένες δυνατότητες 3D. Από τη στιγμή που ο χρήστης θα επιλέξει να ανοίξει το Android app ή θα εισέλθει στη web έκδοση θα διαπιστώσει την ύπαρξη ενός πλήκτρου 3D, το οποίο με ένα μαγικό τρόπο καταφέρνει να φέρει την επίπεδη δορυφορική εικόνα στην τρίτη διάσταση. Μάλιστα, αν πατήσετε το εικονίδιο «Camera», θα μπορέσετε να προβείτε στη λήψη φωτογραφίας του τοπίου προκειμένου να το μοιραστείτε, ενώ θα προβληθεί και ένας σύνδεσμος με τις συντεταγμένες.

Η ανανεωμένη έκδοση του Google Earth είναι ήδη διαθέσιμη ήδη. Η έκδοση 9 του Android app έχει ήδη γίνει διαθέσιμη στο Google Play, παρότι θα πρέπει να περιμένετε σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται στη συσκευή σας.

Παράλληλα, η Google αναφέρει ότι και η έκδοση για το iOS θα καταφθάσει σύντομα, ενώ το Google Earth θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την επόμενη εβδομάδα και σε άλλους browsers εκτός του Chrome.

Πηγή: digitallife.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here