Ο Παναθηναϊκός στα eSports

Πριν από μερικά χρόνια, όταν τα eSports διογκώνονταν και συγκρίνονταν με τα παραδοσιακά σπορ, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σκέφτηκαν πώς θα ήταν αν οι αθλητικοί σύλλογοι αγκάλιαζαν αυτήν τη νέα και ολοένα αυξανόμενη τάση.

Μέσα σε λίγα χρόνια όμως και με πρωτοβουλία της Μπεσίκτας, ο πρώτος γνωστός σύλλογος έκανε την είσοδό του στον ηλεκτρονικό αθλητισμό με μεγάλη επιτυχία. Έπειτα, ομάδες από όλο τον κόσμο ακολούθησαν το παράδειγμα και έως σήμερα μετράμε δεκάδες ομάδες από το NBA, το ποδόσφαιρο και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, να εισέρχονται η μία μετά την άλλη στον ψηφιακό κόσμο των eSports.

Το ερώτημα ήταν πότε θα δούμε κάτι τέτοιο στη χώρα μας και η αλήθεια είναι πως στην πραγματικότητα το ευρύ κοινό δεν περίμενε να γίνει σύντομα. Όπως φαίνεται όμως η Ελλάδα δεν μένει μακριά από τις εξελίξεις, αφού πριν λίγες ημέρες εμφανίστηκε μια σελίδα του Facebook με όνομα Panathinaikos AC esports , γεμίζοντάς μας με ερωτηματικά.

Οι πηγές του IGN Greece λένε πως δεν πρόκειται για φάρσα και μάλιστα περιμένουμε από μέρα σε μέρα κάτι πιο επίσημο για να μπορέσουμε πραγματικά να μιλάμε για τον πρώτο, μεγάλο αθλητικό όμιλο που ασχολείται σοβαρά με τα eSports.Αυτή η πρωτοποριακή πρωτοβουλία ίσως είναι το έναυσμα για ακόμα περισσότερους αθλητικούς συλλόγους, ώστε να συμπεριλάβουν τα eSports σαν ένα τμήμα τους.

Σαν τροφή για σκέψη πάντως, είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από αρκετή, μιας και τα πράγματα τελικά εξελίσσονται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι νομίζουμε, κάτι που φυσικά μας κάνει να περιμένουμε ανυπόμονα τις επόμενες ημέρες για να δούμε την εξέλιξη αυτής της ιστορίας.

ΠΗΓΗ: http://gr.ign.com/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here